Heeft u een vraag? +32 3 252 46 94

Wat zijn nog de voordelen van wifi?

Veel mensen vragen zich af welke voordelen wifi nog te bieden heeft ten opzichte van mobiel internet. Waarom zou je nog investeren in duurzame gratis wifi voor klanten of bezoekers? Iedereen heeft tegenwoordig toch een mobiel apparaat met 4G? En binnenkort maakt iedereen gebruik van 5G. Vormt de vooruitgang van het mobiel internet een bedreiging voor draadloos internet? Helemaal niet! Wifi heeft nog lang niet afgedaan en wel om de volgende redenen.

5 redenen waarom wifi nog lang niet heeft afgedaan

1. Geen extra kosten

Mobiel internet vraagt in veel gevallen nog steeds hoge abonnementskosten. Je klanten of bezoekers gratis wifi aanbieden is een geste die ze zeker zullen appreciëren. Als ze bovendien op een eenvoudige manier toegang krijgen, zullen ze vast veel gebruik maken van dat aanbod. Als je gratis internetverbinding ook nog eens erg stabiel is, zijn je klanten helemaal in de wolken. Het zal je reviews ten goede komen. Misschien blijven ze zelfs langer in je zaak zolang ze met plezier kunnen blijven surfen.

2. Geen mobiele provider nodig

Met een draadloos datanetwerk of wifi heb je geen mobiele provider meer nodig. In elk toestel is wifitoegang standaard geïntegreerd. Je hebt dus steeds een degelijke internetconnectie, zelfs als je mobiel internet het laat afweten. Je kunt ook andere toestellen gemakkelijk online gebruiken. Dan hoef je niet voor elk device een simkaart aan te schaffen. Je kunt zowel je tablet als je smartphone en laptop aansluiten op hetzelfde wifi-netwerk.

3. Geen problemen met isolatie

De isolatienormen worden steeds strenger. Daardoor kun je zeker niet overal mobiel internet ontvangen. Door zijn specifieke eigenschappen zal 5G in de toekomst zelfs meer problemen hebben met isolatie. Een professionele wifi-installatie houdt daarentegen rekening met de structuur van het gebouw. Met draadloos internet kun je dus gemakkelijk dergelijke ‘dode hoeken’ opvangen. Zo hebben je medewerkers, klanten en bezoekers overal internettoegang. Eens die merken wat voor voordelen wifi hen kan bieden, laten ze hun mobiel internet afstaan. Wifi is dus nog lang niet afgeschreven!

4. Stabiel en betrouwbaar

Een wifinetwerk geïnstalleerd door een expert is stabiel en betrouwbaar. Daar kan geen enkele mobiele connectie tegenop. Een professioneel installateur houdt dan ook rekening met alle interne en externe factoren. Zo kan hij een optimale ontvangst garanderen. Bezoekers die gebruik maken van je netwerk hoeven niet meer wakker te liggen van connectieproblemen. Een geoptimaliseerd wifinetwerk biedt namelijk nog steeds de beste dekking. Op die manier kunnen ze altijd rustig werken en naar hartenlust browsen of communiceren.

5. Veilig

Tenslotte biedt een kwalitatief wifisysteem meer mogelijkheden naar veiligheid toe. Het is van groot belang dat je data beveiligd is tegen cyberaanvallen. En je wilt natuurlijk ook virussen en alle vormen van malware tegenhouden. Een wifi-installatie op maat van jouw bedrijf is niet enkel stabiel en betrouwbaar maar bovendien veilig. Op een wifinetwerk met voldoende beveiliging kunnen je medewerkers en klanten met een gerust hart surfen.

De mogelijkheden van wifi

Bezoekers of klanten stabiel internet aanbieden komt je zaak op alle vlakken ten goede. De mogelijkheden met gratis wifi zijn eindeloos! Steeds meer cafés en restaurants kiezen ervoor gratis internet aan te bieden aan klanten. In openbare plaatsen en instellingen zoals bibliotheken, scholen en universiteiten is het niet meer weg te denken. Maar ook in jouw bedrijf kan het enorm veel voordelen bieden.

Gratis wifi aanbieden aan klanten kan je positieve reviews opleveren. Je doet je bezoekers daarmee een plezier, maar dat is niet de enige reden. Doordat ze inloggen op je netwerk kun je gericht marketing gaan voeren. Je kunt hen bijvoorbeeld een gratis drankje aanbieden op hun verjaardag! Zo ben je concurrenten altijd een stapje voor. Je kunt ze ook een enquête laten invullen bij het uitloggen die je dan als review kunt posten op verschillende sociale media. En er zijn nog veel meer mogelijkheden!

Wim Roelands

De voordelen voor jouw business?

Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van gratis wifi aanbieden aan jouw klanten? Vraag je je af wat wifi nog te bieden heeft met de introductie van 5G? Wil je weten hoe je wifi ervoor kan zorgen dat je klanten terugkomen?

Vraag ons vrijblijvend advies

Of bel meteen op +32 3 252 46 94